jum klik :)

Wednesday, 18 December 2013

Cara Tingkatkan Income Nuffnang Dengan Betul :)

Selamat malam :) malam nihh terasa pulak nak kudap2 sumtin . hee , maii2 :D haha



haha , amacam terliur bukan :D ? tapi harinihh hariz bukan nak citer pasal resepi cucur durian dalam gambar tuhh but CARA BAGAIMANA NAK TAMBAH INCOME NUFFNANG DENGAN BETUL :) . hee , sebenarnya earning hariz kat nuffnang nihh pun tade larh banyak sangat koz baru jer lagi dalam dunia blogger nihh . But , lepas larh jugak buad duit poket :D hehe , dalam usaha membodek mr. Nuffnang lagi nihh :D haha

    So , nihh merupakan beberapa cara untuk meningkatkan earning nuffnang nihh :)

       1) Make sure korang mendaftar dengan Nuffnang Glitterati sebabnya banyak benefits yang korang dapat dengan menjadi ahli Nuffnang Glitterati seperti percambahan earnings yang lebey tinggi , lebey cepat dan diberi keutamaan dalam sesuatu perkara . APE NUFFNANG GLITTERATI NIHH ? Camnihh larh , hariz citer bahase rojak jer larh . tak tau nak explain bahase baku nihh :D haha , NUFFNANG GLITTERATI nihh kire korang juz setia dengan Nuffnang jer dalam blog korang . tade letak iklan laen selaen iklan nuffnang :)  tak curang pun . haha :D

       
       2) Meletakkan iklan-iklan ditempat yang ditetapkan oleh Nuffnang dan pastikan ia tidak diletakkan ditempat yang tersorok supaya iklan tersebut boley dikesan oleh visitor untuk klik pada banner tersebut .
Senang cerita letak dekat bahagian header , sidebar dan post :)

       3) Kerap melakukan update dan survey pada akaun Nuffnang korang :)

       4)Lakukan blogwalking dengan lebey kerap sebabnya ia salah satu cara untuk meningkatkan trafik di blog korang . Semakin ramai visitor yang melawat blog korang , semakin tinggi peluang korang untuk mendapatkan earnings yang lebey banyak $.$


       5)Hasilkan entry yang lebih berkualiti , kebanyakan orang akan mencari pelbagai maklumat dari segi  IT , tempat yang best kat kawasan tertentu  , gosip2 dan laen2 . So korang boley larh citer pasal gadget terhebat ker telefon bimbit terbang ker :D haha up to youu  , tapi jangan selalu cerita luahan hati korang . maksud hariz bukan tak boley , boley :) tapi kurangkan . ada faham ;) ? hehe

       okayy , tuhh jer tips yang ta seberapa daripada hariz :) kalau ada salah dan silap mohon tegur di ruang komen kayy :) same-same kite perbaiki kelemahan sendiri :) Assalamualaikum :')

14 comments:

  1. wahhh.bagus jugak info ni.tq tq . saya pon br berblog hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee bgus ehh :D ? alhamdulillah :) ape yang dapat dikongsikan , akan saya cuba kongsikan :) hee , blogger baru ehh ? same larh :)

      Delete
    2. aah.blogger baru yg xkretif hehehe .xpe slow2 la kan :)

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. ni dik mama tegur cikit ek.. hihi, cikit je..... iklan nuffnang yang atas sekali tu adik letak kat bawah sekali, tak pun antara pos... salah parking tu...:)
    salam kenal dari mama dan mama dah follow dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee , tengs a lot mama :) hariz hargai komen tersebut , atcely hariz baru jer berjinak2 dalam dunia blogger nihh , so bnyk lagi yang hariz tak tahu , iklan tuhh pun jenuh dah edit2 but still same :( urm ade cara lebeh mudah tak mama ?

      Delete
  3. Replies
    1. hee , alhamdulillah :) terima kasih :)

      Delete
  4. info yang sangat membantu..terima kasih..dari www.tepakku.com

    ReplyDelete
  5. thanks ~ nice info bro. wooooottt~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee , welcome :) thanks a lot yaa :')

      Delete